סידור מזווה במטבח

מה מצב המזווה שלכם? האם כל הדברים שנמצאים בו הם בתוקף? האם תשתמשו בהם או שהם יזרקו?

המזווה של רובנו הוא תעלומה. מעין מקום שבו אנחנו אוגרים את המזון היבש מבלי לבדוק באמת מה יש בו לפני כל קנייה. אז אני מזמינה אתכם לעשות בדיקה של המזווה שלכם ולייעל אותו.

מה יצא לכם מזה?

  • תחסכו כסף: במקום לזרוק מזון ולקנות מעבר למה שצריך, אחרי הסידור תוכלו לדעת בדיוק מה קיים ותחסכו כסף בקניות החודש.
  • תבשלו עם השראה: כשפתאום תראו את כל המזון שנמצא אצלכם במטבח, יגיעו אליכם רעיונות לתבשילים שמזמן לא הכנתם.
  • תחושו הקלה: חוסר הידיעה בנוגע למה שקיים יוצר בהלה בכל פעם שפותחים את המזווה. אם תדעו מראש איפה נמצא כל דבר תדעו בקלות לאן לגשת.

אז מה עושים?

  1. בודקים את תוקף ותקינות המוצרים: בפסטות וקטניות שעמדו לאורך זמן עשויים להימצא חרקים (אותם אתם בטח לא מעוניינים לאכול). עברו פריט פריט ובדקו האם הוא בתוקף וראוי לשימוש.
  2. ממיינים לפי סוג: בו זמנית, בעת בדיקת המוצרים, קבצו מוצרים מאותו סוג יחדיו. מוצרי אפייה, ממתקים, שימורים, חומרי ניקיון, תרופות, קטניות, קמחים, בקבוקי שתיה ועוד. כל "משפחה" תקבל איזור מוגדר משלה.
  3. מתאימים את מקום האחסון לפריטים: מוצרים כמו שימורים יכולים להיות מאוחסנים במדף נמוך יחסית בעוד מוצרי אפייה רצוי שיאוחסנו בתוך סלסלה. בהתאם למזווה שלכם ולמוצרים שמיינתם קבעו את מקום האחסון האידיאלי עבורם. אני אוהבת להשתמש בסלסלות, הן עוזרות ליצור תיחום ולנצל את גובה המדף.

למסודרים אקסטרה כמה טיפים לשדרוג:

  • התקינו שילוט או מדבקות לפי ה"משפחות" שמיינתם.
  • כתבו על דף את כל תכולת המזווה (עם תאריך של אותו יום) כדי להימנע מקנייה מיותרת.
  • איספו מתכונים בהתאם למוצרים שמצאתם במזווה איתם תוכלו לבשל בחודש הקרוב. זה יחסוך לכם זמן במחשבה "מה אני יכול\ה לבשל היום". בנוסף זה סופר כיף לדעת מראש שיש לכם את כל מה שצריך!

שתפו את הפוסט:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

אל תעצרו, המשיכו לקרוא

דילוג לתוכן